Monday, April 07, 2008

5 triků, které vás zbaví nafouklého břicha

Nemůžete dopnout kalhoty? Poradíme vám, co dělat, aby vám večer padly jako ulité.
1. Zapoťte se
Nemáte čas na pořádné cvičení? Pokud chcete bleskově zatočit s oteklým břichem, musíte se hýbat. Před snídaní si jděte na čtvrt hodiny zaběhat, anebo si odpusťte jízdu přecpaným autobusem a vyrazte do práce pěšky. Pokud ani jedno z toho nestíháte, alespoň dvakrát nebo třikrát vyběhněte schody. Potřebujete se zahřát, aby se vám zrychlil metabolismus. Celý den pak budete spalovat kalorie jako o závod.

2. Nadopujte se kofeinem
Káva a čaj působí močopudně. Když si k snídani dáte kávu s mlékem a každou hodinu pak vypijete hrnek svého oblíbeného Earl Greye, vaše tělo vypudí přebytečnou tekutinu a oteklé břicho vám splaskne.

3. Najezte se
Pokud jste se probudila s břichem jako balon, nejspíš nemáte na jídlo ani pomyšlení. Přinuťte se sníst k snídani alespoň jogurt, malou misku kukuřičných lupínků nebo ovocný salát. Načerpáte energii a v poledne nepoběžíte na oběd pološílená hlady, takže dokážete sníst jenom několik soust. O polední pauze se nesmíte přecpat, protože pak by veškerá vaše dosavadní snaha byla zbytečná!

4. Zapomeňte na sůl
Vyhněte se slaným, kořeněným a těžko stravitelným jídlům. Zadržují v těle vodu, takže v boji s nafouklým břichem rozhodně nestojí na vaší straně.

5. Přestaňte lokat vzduch
Odpusťte si žvýkačky, cucavé bonbony a sycené limonády. Do žaludku by se vám neměl dostat zbytečný vzduch.