Tuesday, August 08, 2006

Hra s energií

Nejprve jsem chtěl nazvat tuto kapitolu Práce s energií, ale výstižnější mi připadá Hra s energií. S energií si opravdu můžeme hrát.

Dech a energie

Energie a dech spolu úzce souvisí. Pomocí dýchání všichni přijímáme energii z okolí. Pokud prohloubíte a uklidníte svůj dech, začnete přijímat více energie.
K přijmutí většího množství energie slouží jednoduché cvičení. Uvolněte své tělo a soustřeďte se na dech. Při nádechu si představte jak celým vaším tělem nasáváte energii z okolí. Při výdechu tuto energii můžete nasměrovat třeba do rukou, nebo tam kde energii potřebujete. Tento cvik nikdy nedělejte v blízkosti lidí, protože byste mohli brát energii druhým lidem. Nejlepší se toto cvičení provádí ve volné přírodě, kde je energie mnohem čistější.
Stejně tak jako nadechujete energii celým tělem, můžete dýchat i jednotlivými částmi těla, ať už čakrami nebo třeba nemocnou částí, kde dochází k pročištění. Samozřejmě je možné použít vizualizaci bílého, čistého světla, jak protéká a naplňuje vaše tělo. Uvidíte jak se budete cítit osvěženi.