Monday, May 19, 2008

Pizza

Proč ji musíte mít: Je v ní hodně sýra a tuku. Rozbouří vám endorfiny v krvi, takže pocítíte příliv dobré nálady a energie.
Nejlepší řešení: Objednejte si vegetariánskou pizzu a požádejte, aby na ní bylo málo sýra. Dejte si ještě salát, který vás zasytí, takže pizzu nesníte celou.
Mlsejte mazaně

Máte obrovskou chuť na pizzu nebo koktejl - jenže držíte dietu? Poradíme vám, jak ji proložit výživnější lahůdkou a přitom neuškodit své postavě.
1. Odsajte omastek.
Rozhodla jste se, že si pro jednou dopřejete pizzu se sýrem? Až vám ji číšník přinese, krátce na ni přitiskněte papírový ubrousek, který vsákne mastnotu (nenechávejte ho tam však dlouho, jinak se rozmočí a přilepí). Zbavíte se nejméně pěti gramů tuku!

2. Nalokejte se vzduchu.
Vyrazila jste s kamarádkou do baru a strašně ráda byste si dala svůj oblíbený míchaný nápoj? Koktejly obsahují hodně kalorií, ale když si dáte jen jeden a ještě před večeří, budete pak mít menší chuť k jídlu. Požádejte barmana, aby vaše pití dlouho mixoval. Přitom se totiž do nápoje dostane hodně vzduchu. Ten vám vyplní žaludek, takže si budete připadat sytá.

3. Zapomeňte na příbory.
Máte neodolatelnou chuť na něco tučného nebo sladkého? Učte se jíst čínskými hůlkami. Pokud pravidelně nevečeříte v čínské restauraci, nejspíš s nimi neumíte zacházet, takže pro vás bude dost pracné vůbec dostat sousto do pusy. Nebudete hltat a jídlo vám zabere mnohem delší dobu. Žaludek bude mít dost času na to, aby vyslal do mozku signál, že už je plný. A navíc se nejspíš docela dobře pobavíte.